KMETIJA ZELENA TRAVA

Kmetija Zelena trava leži v bližini Zagorja, v Ravenski vasi. Njena zgodovina sega v leto 1989, ko je gospod Uroš Macerl podedoval kmetijo brez živali in strojev. Sprva je na pašnikih pasel telice drugih kmetov. Ugotovil je, da pašne površine niso primerne za to vrsto živali, zato se je odločil za rejo drobnice. Osnovna čreda je sprva obsegala 25 živali, danes pa se je povečala na kar 200.

Glavna dejavnost kmetije je ekološka reja drobnice za meso. Na kmetiji redijo slovensko oplemenjeno jezersko–solčavsko pasmo ovc, ki je dobro prilagojena na naše okolje.

Drobnica se vse od pomladi pa do prvega snega pase na čredinkah po Ravenski vasi, pozimi pa so živali v hlevu, kjer imajo zagotovljene dobre pogoje za življenje.

Kmetija ima registriran obrat za prodajo surovega mesa, prodaja pa tudi živali za pleme. Meso prodaja kot cele trupe ali pa razkosano. Visoko kakovost mesa na kmetiji dosegajo z izbiro prave pasme živali, z najboljšo krmo in pašo, s humanim ravnanjem z živalmi, z dobrimi pogoji za življenje, s pravilnim zakolom živali ter s hlajenjem in zorenjem mesa po zakolu.

Kmetija ima registriran tudi obrat za prodajo jajc, saj ima sto kokoši nesnic iz talne reje, v času od pomladi do zime pa so te na paši, kar vpliva na višjo kakovost jajc.

Življenje na kmetiji popestrijo osel, pes in dve športni kobili.

Priloga: Predstavitev kmetije

JEDILNIK 16. 3. 2016

GLAVNA JED

Jagenček kmetije Macerl iz Ravenske vasi(v omaki in pečen)

skutina klobasa

mlečna prosena kaša

alternativna malica

kruh rženi, koruzni, ajdov

 

 SADJE

jagode

banane

jabolka

mandarine

ZELENJAVA

 Češnjev paradižnik, zelena solata, korenje, nadzemna koleraba

NAPITKI

mleko

jabolčni sok 100%

pomarančni sok 100%

voda

GALERIJA SLIK:

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)