Mladi planinci z vseh treh zagorskih osnovnih šol so se na zimsko soboto, 23. januarja, odpravili na pohod iz Moravč do planinskega doma na Uštah. Zbralo se je kar 43 otrok, ki smo jih spremljale vodnice in mentorice.

Z avtobusom smo se pripeljali do Moravč. Približno 500 m smo hodili po asfaltirani cesti, nato pa nadaljevali po gozdni poti. Zaradi nizkih temperatur so bila tla pomrznjena, zato je bilo treba biti pri hoji, zlasti navzdol, posebej previden. Med potjo do cilja nas je presenetilo in hkrati razveselilo rahlo naletavanje snega. Na cilj smo prispeli po dobri uri hoje. Planinski dom na Uštah se nahaja na hribu med  Moravčam in reko Savo na nadmorski višini 658 m. V planinskem domu so nas pričakali gostoljubni oskrbniki. Tu smo se pogreli in okrepčali, a kmalu se je energija povrnila in otroci so zavzeli okolico doma, ki je zelo primerna za igro. Izpred doma je lep razgled na Kamniško-Savinjske Alpe, še lepši bi bil ob jasnem vremenu. Po enournem uživanju in igranju smo se vračali po isti poti v dolino.

Tudi v zimskih razmerah je lahko planinski pohod užitek. Še posebej, ker smo se nadihali boljšega zraka kot je v dolinah.

GALERIJA SLIK:

(Skupno 85 obiskov, današnjih obiskov 1)