Smo, kar jemo – je trditev, ki še kako drži. V tem hitrem tempu življenja je zdravo prehranjevanje postalo zelo pomembno na poti do trdnega zdravja. In v bližnji okolici pridelana hrana je tista, ki jo odlikuje več prednosti.

“Jejmo lokalno” ni le lepo zveneče geslo, pač pa tudi priporočilo strokovnjakov.

Zakaj pa jesti pridelke iz domačega okolja?

Ker imajo ta živila veliko hranilno in biološko vrednost. Doma ali blizu doma vzgojene pridelke oberejo, ko so zares zreli – tako se zelo hitro znajdejo na naših krožnikih. Zaradi kratke poti od kmeta pridelovalca do nas potrošnika je ta hrana bolj hranljiva in ima večjo biološko vrednost. Tako zelenjava, nabrana na domačem vrtu ali njivi, in sadje, obrano v  domačem ali kmečkem sadovnjaku, nista le bolj sveža, temveč sta polna vitaminov in mineralov.

 

Tradicija pridelovanja kakovostne hrane v Sloveniji sega daleč v preteklost. Že naši predniki so poznali številne drobne skrivnosti, s katerimi so iz rodne zemlje izvabili kar največ in pridelovali zdravo hrano polnega okusa.

 

Na srečo se to dogaja še danes. V jedilnici se vam bo predstavila Ekološka kmetija Pr’Boštjan iz Podkuma.

Na stojnici bo nekaj grozdja, jabolka, slive, med, krompir, korenje, zelje, repa, pesa “velikanka” in kokošja jajca.

Priloga:  Predstavitev EKO KMETIJA PR’BOŠTJAN

 GALERIJA SLIK:



 

 

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost