Prvi šolski dan je čisto drugačen dan od vseh drugih dni. Vse diši po novih zvezkih, pričakovanju, novih prijateljčkih, čistih in pospravljenih razredih, novem začetku.

Tudi naši prvošol517ci so zadnjo noč pred vstopom med »ta velike« malce slabše spali (kaj šele njihovi starši?). Ampak so se odlično odrezali! Z rumenimi rutkami in nahrbtniki so postali čisto pravi šolarji. Starši so se s solzami v očeh malo slabše držali, a so bili tudi pogumni, saj so vse prvošolce pustili same v šoli. Malo smo se pogovorili, malo poigrali in že je bilo dneva konec.

Učiteljice in starejši učenci smo naših prvošolcev zelo zelo veseli. Tudi mi smo komaj čakali, da jih spoznamo.

Vsi smo se torej dobro odrezali, učiteljice pa smo prvi šolski dan učencem za vsak slučaj vseeno napisale pisma (pokukajte spodaj). Odprli so jih lahko šele zvečer v svojih posteljah. Učenci so naslednji dan poročali, da so naši čudežni konfetki delovali. Če torej želite biti dobro naspani in dobre volje, imamo po novem na Podkumu recept. Vabljeni! J

Pa lepo šolsko leto vsem!

 

Čestitam,

prvi šolski dan je že za tabo. Razred pa komaj čaka, da prideš nazaj. Copatki, zvezki, knjige in nahrbtnik se zeeeeelo veselijo tvojih nogic in rokic in tvojega nasmeha.

Koliko stvari in dogodivščin te čaka v tem šolskem letu!

 

Vem pa, da se včasih takole na večer v misli prikrade majhen strahec,

ki ne pusti, da bi zaspal/a. Zato sem zate pripravila čudežne konfetke, polne dobre volje, smeha in veselja za celo šolsko leto, ki bodo odgnali tega malega lumpa.

 pisma

Ko se zvečer uležeš v posteljo, jih samo malo natrosi pod svoj »pouštrček«, saj se jih strahci grozno bojijo.

 

Konfetki ti bodo pomagalizaspati, zjutraj pa se boš zbudil/a dobre volje in nasmejan/a.

 

Tudi sama si jih bom nekaj potresla pod blazino, saj komaj čakam, da te spet vidim.

                     Lahko noč, moj/a prvošolec/ka.

Tvoja učiteljica

Zapisala: Nina Jelen

 GALERIJA SLIK:

(Skupno 432 obiskov, današnjih obiskov 1)