K planinskemu krožku vabim v tem šolskem letu vse, ki:

  • ste učenci od 2. do 9. razreda OŠ Ivana Skvarče,
  • radi koristno preživljate prosti čas, se gibate v naravi, imate veselje do pohodništva in druženja z vrstniki iz sosednjih šol,
  • imate dovolj kondicije,
  • imate primerno opremo (oblačila in obutev) za varno hojo v hribe in gore,
  • imate proste sobote (kajti izleti so ob sobotah).

 

V šolskem letu izvedemo približno 5 izletov, poleg tega pa se nekaj učencev udeležuje tudi planinskih orientacijskih tekmovanj.

Nekaj osvojenih vrhov iz preteklih let: Kopitnik, Gore, Čemšeniška planina, Sveti Miklavž, Uskovnica, Blejska koča, Sveta Ana, Mirna gora, Nanos, Boč, Limbarska gora, Šmarna gora, Snežnik …

Če se odločiš za naš krožek, morajo starši izpolniti in podpisati prijavnico, ki jo dobiš pri mentorici ali pa si jo natisnete doma. Prijavnice zbiram do 11. septembra!

Učenci, ki bodo obiskovali krožek, dobijo za vsak izlet vabilo z vsemi potrebnimi informacijami o izletu (opis poti, čas hoje, oprema, stroški izleta …). Prijaviti se je potrebno še na vsak izlet posebej!

Planinski krožek je povezan tudi s stroški prevoza. Cene so različne, odvisno od vrste prevoza (vlak/avtobus) in od relacije (krajša/daljša).

Izlete organiziramo v sodelovanju s Planinskim društvom Zagorje in njihovimi planinskimi vodniki. V PD Zagorje si želijo, da bi čim več otrok postalo tudi njihov član. To lahko postanejo v mesecu januarju, ko se pobira članarina za tekoče leto in znaša 7 evrov.

Mentorica Darja Murn

 

Priloga: Obvestilo s PRIJAVNICO

 

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)