V soboto, 23., in nedeljo, 24. maja, je na Rakitni in v njeni okolici potekalo jubilejno, 60. državno tekmovanje v planinski orientaciji. Pomerilo se je 76 ekip iz vse Slovenije. Svoje orientacijsko znanje je dveh dneh preizkusilo več kot 350 tekmovalcev iz sedmih področnih orientacijskih lig.  Na tekmovanje je bila uvrščena tudi ekipa OŠ Ivana Skvarče, ki si je udeležbo zaslužila s prvim mestom v Zasavski ligi. Ekipa, v sestavi Julija Maurer, Teodor Maurer, Patricija Povše, Jan Celestina in Maruša Klančišar, je tekmovala v kategoriji A (učenci do 6. razreda). V najbolj zastopani kategoriji so izmed 14 ekip osvojili 9. mesto.

Tekmovalci so morali pokazati praktična orientacijska znanja (iskanje kontrolnih točk s pomočjo karte in kompasa) in se preizkusiti v izdelovanju vozlov, poznavanju prve pomoči, gorskih rastlin, živalstva, zgodovine planinstva in dodatnega gradiva. Poleg vsega naštetega pa mora biti ekipa še dobro kondicijsko pripravljena. V nedeljo je bil štart ob Rakitniškem jezeru, cilj pa pri zdravilišču Rakitna, kjer so našo ekipo navdušili konji, koze in prašiči. Malo manj smo bili navdušeni nad organizacijo, saj je bilo kar nekaj napak.

Od lanskega leta je ekipa naredila velik napredek in upamo, da bo naslednje leto še kakšno mesto višje. Na izkušnjah se učimo. Čestitke vsem tekmovalcem!

Mentorica Darja Murn

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)