Konec maja je za vznemirjenje med pravimi športniki na naši šoli spet poskrbelo že tradicionalno Posamično atletsko prvenstvo v Hrastniku. Učitelji tamkajšnje OŠ Heroja Rajka so že nekaj let (odlični) organizatorji zasavskega šolskega prvenstva v atletiki, ki v prijetnem, a tekmovalnem vzdušju združi učence in učitelje od Gabrovke do Hrastnika. Čeprav v nobenem od mest na tej poti atletika nima širšega zaledja in se z njo učenci (razen izjem) ne ukvarjajo na popoldanskih treningih, pa na tekmovanje radi pridejo prav zaradi tega, ker ni očitnih favoritov in jih tako presenetljivo dosežena medalja preseneti in razveseli.

Kot vedno, smo tudi letos na tekmovanje prijavili kar 43 tekmovalcev. Povabljeni učenci se radi odzovejo vabilu, saj vsako leto kdo izmed njih (večinoma) nepričakovano pobere kakšno medaljo, čeprav se s panogo v kateri nastopa posebej ne ukvarja. Sposobnosti pri športu se (enako kot znanje in inteligenca pri drugih predmetih) pač lahko odražajo v različnih športih. Tako so tisti, ki trenirajo rokomet tudi dobri metalci, nogometaši so uspešni pri hitrih ali vzdržljivostnih tekaških disciplinah, baletke in plesalke pri skokih… Ekipo so sestavljali:

Mlajše učenke/učenci: Ana Razpet, Zala Rozina, Lucija Žerko, Živa Stegenšek, Lea Čebin, Aneja Kerin, Tia Gorišek, Katarina Pangeršič, Vanesa Makica, Janja Hauptman, Ilhana Smajlović, Luka Resnik, Urban Rakovič, Anže Zupanc, Adrian Sivec, Luka Leskovar, Črt Eberl, Nik Škorja, Nejc Sardinšek ter Jan Berčon.

Starejše učenke/učenci: Ana Vrtačnik, Lucija Guzaj, Tinkara Butara, Lea Seručnik, Ana Matko, Nika Rogljič, Zala Kovač, Jasmina Mešaljić, Špela Brinovec, Nika Kočnar, Urška Brkovič, Lara Strgaršek, Jaka Baš, Marcel Draksler, Jakob Kalpič, Gašper Macerl, Luka Razboršek, Robi Baš, Matej Čebin, Alen Skenderović, in Goran Karadžić.

Čeprav letošnja bera medalj ni bila tolikšna kot lanska ( »samo« deset medalj in ena v štafeti), je bil občutek nastopiti v »reprezentanci« nekaj posebnega in gotovo ni bilo nikogar med učenci, ki na to ni bil ponosen. Pa še organizatorji so se potrudili in izdelali »ta prave« medalje. Prav luštno je bilo, čeprav naporno.

 

Milica Zupančič, Martin Koncilja

 

GALERIJA SLIK:

(Skupno 513 obiskov, današnjih obiskov 1)