V četrtek, 23. aprila, smo se učenci in učiteljice prvega razreda prvič podali malo dlje od domačega kraja. V Lutkovnem gledališču Ljubljana smo si ogledali lutkovno igrico po literarni predlogi Frana Levstika, Kdo je napravil Vidku srajčico. V šoli smo poslušali pravljico iz slikanice, tokrat pa so nam zgodbo pripovedovale zanimive lutke, ob čudoviti sceni in glasbeni spremljavi. Levstikova pravljica je že stara, a še vedno lepa in prinaša pomembno sporočilo: Dobro se vrača z dobrim.

Po končani lutkovni igrici smo si ogledali grajsko vzpenjačo v bližini stavbe. Lep sončen dan smo izkoristili še za sprehod po ljubljanski tržnici, do Tromostovja, kjer smo si ogledali Prešernov spomenik. Pot smo nadaljevali ob drugem bregu Ljubljanice in se vrnili nazaj pod grad, kjer nas je že čakal avtobus.

V okviru projekta Etika in vrednote smo se letos v posameznih modulih pogovarjali o naravi, kulturi in univezalizmu. S tokratnim obiskom Lutkovnega gledališča v Ljubljani  smo združili vse vrednote. Bili smo v kulturni ustanovi, si ogledali lutkovno igrico, ob kateri smo razmišljali tudi o drugačnosti (revščina) ter opazovali kulturne in naravne lepote mesta Ljubljane.

Učenci in učiteljice 1.a, 1.b in 1.c razreda

GALERIJA SLIK:

 

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)