Serija tekmovanj v kegljanju se je v petek, 17. aprila, končala z državnim prvenstvom za učenke in učence letnikov 2000-2001 ter 2002-2003 na kegljišču Golovec v Celju. Tu so se zbrali vsi, ki bodo čez nekaj let predstavljali vrh tega športa v Sloveniji. Za razliko od ostalih, bolj znanih športnih panog, tu ni bilo velikih in glasnih navijaških skupin, le tu in tam se je ob padcu vseh kegljev po metu zaslišalo: to Janez… ali Petra… Pa vendar se je čutila tekmovalna napetost, ki takšna »velika« tekmovanja spremlja. Tudi za tako enostavno gibanje kot je met krogle proti devetim kegljem je za dober rezultat potrebno veliko treninga. In prav tako se tudi tu lahko zgodi, da trema opravi svoje…

Vse tri zagorske šole so na državno tekmovanje prispevale kar 11 tekmovalcev (od 114 vseh udeleženih učenk in učencev), kar je vsekakor zasluga trenerja Vida Ojstrška, ki se že nekaj let ukvarja z mladinskim pogonom Kegljaškega kluba Zagorje. Kot vsak dober trener, je tudi on vedel, kakšne so sposobnosti njegovih varovancev, ni pa seveda mogel vedeti, če bodo sposobni visoka pričakovanja tudi izpolniti. No, na koncu se je le izšlo po pričakovanjih, saj je David Jerman (učenec OŠ Tone Okrogar) z najboljšim rezultatom tekmovanja dosegel naslov državnega prvaka v kategoriji-učenci letnika 2002-2003.

Tudi učenci naše šole so uspešno nastopili, čeprav so bila pričakovanja verjetno malo višja: Tinkara Butara šesta in Lea Klopčič osma v kategoriji deklice letnika 2000-2001 ter Živa Stegenšek dvanajsta in Adrian Sivec deseti v letniku 2002-2003, so mesta, ki so glede na število tekmovalcev visoka, vendar so tudi obrazi tekmovalcev pokazali, da so pričakovali še višja. A takšen je šport, vedno bi lahko bilo še bolje. Čestitamo.

 

Martin Koncilja

GALERIJA SLIK:

(Skupno 210 obiskov, današnjih obiskov 1)