V četrtek, 22. 1. 2015, so se nam v razredu pridružili taborniki. Povedali so nam, kaj je bistvo taborništva: je prispevati k vzgoji mladih s pomočjo sistema vrednot, ki sloni na prisegi in zakonih, ter na ta način pomagati graditi boljši svet, kjer se ljudje lahko polno uresničijo kot posamezniki in tvorno delujejo v družbi. Taborniki gradijo na osebnostnih kvalitetah mladostnikov, ki jih lahko kasneje prenašajo tudi na svoje ožje in širše družbeno okolje. Stremijo k miru, strpnosti, razumevanju, sodelovanju, ustvarjalnosti in enakih možnosti za vse ljudi.

Nazorno so nam razložili, kdo vse lahko postane tabornik, kako so taborniki oblečeni, kakšne rutke imajo in kaj le te pomenijo, kaj pomenijo njihovi čini na uniformah, kakšna je njihova dolžnost pri opravljanju dela, kje vse po svetu so že imeli taborniške konference,…

Maskoto, ki smo jo dobili na listu, smo morali najprej pobarvati – obleči v taborniška oblačila. Nato smo si ogledali rutke in čine ter si pogledali slike tabornikov, kje vse so preživljali čas (taborniški vikend) na različnih lokacijah po Sloveniji. Kasneje smo se lahko oblekli v tabornike in se šli različne taborniške igre. Pri tem smo izredno uživali in se zabavali. Bilo nam je lepo, vendar ena ura je prehitro minila.

Učiteljica Janja Vozelj

GALERIJA SLIK:

(Skupno 231 obiskov, današnjih obiskov 1)