Devet učencev planinskega krožka naše šole se je v soboto, 29. 3. 2014, udeležilo regijskega orientacijskega tekmovanja. Tekmovanje je bilo drugo v letošnjem šolskem letu in je veljalo za Zasavsko in Rogaško ligo.

Štart tekmovanja je bil pri OŠ Rogatec, nato pa so se tekmovalci v lepem vremenu podali po čudoviti okolici. Naši učenci so bili razdeljeni v 2 ekipi, ki sta tekmovali v A kategoriji (učenci do vključno 6. razreda). Vseh prijavljenih ekip v tej kategoriji je bilo kar 9. Ekipa Zagorje A 2 (Merjasci) v sestavi: Julija Maurer, Teodor Maurer, Nina Pavšek in Eva Maurer je v skupni konkurenci osvojila odlično 3. mesto, v Zasavski ligi pa 1. mesto. Ekipa Zagorje A 4 (Orli) v sestavi: Manca Pirc, Lucija Povše, Maruša Klančišar, Jan Celestina in David Sotenšek pa je osvojila 7. mesto, v Zasavski ligi 3. mesto. Za Zasavsko ligo so v tej kategoriji tekmovale 4 zagorske ekipe (dve z naše šole in dve z OŠ Ivana Kavčiča).

Obema skupinama veljajo iskrene čestitke, saj je bilo to komaj njihovo drugo tekmovanje oz. prvo v pravi konkurenci. Zmagali so seveda domačini, ki so dobro poznali teren. Naši učenci si na terenu še pridobivajo izkušnje. Tekmovanje je naporno, saj so učenci s karto in kompasom na progi skoraj 3 ure, najti pa morajo določene kontrolne točke, na katerih opravljajo naloge s področja zgodovine planinstva, poznavanja gorskih rož, vozlov, prve pomoči … Naši tekmovalci pa znajo opazovati tudi zanimivosti narave in če ne najdejo kontrolne točke, pač lovijo žabje paglavce. Torej znajo tudi uživati. Ob prihodu v cilj so bili veseli in zadovoljni. Gostitelji tekmovanja pa so jih pogostili s pico in čajem.

Zadnje regijsko tekmovanje bo 13. aprila v Laškem.

mentorica planinskega krožka Darja Murn

GALERIJA SLIK:

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)